Székhelyszolgáltatás fogalma

K&H logó

Székhelyszolgáltatás fogalma, jelentése

Székhelyszolgáltatás fogalma, jelentése

Az üzleti vállalkozás elengedhetetlen alapfeltétele, hogy székhelycímmel rendelkezni kell. Mi szükséges ahhoz, hogy egy címet bejegyezzünk székhelynek? Ahhoz, hogy adott címet székhelycímként feltüntethessük, vagy saját tulajdonú ingatlan szükséges, vagy az adott ingatlan tulajdonosától, haszonélvezőjétől hozzájárulási nyilatkozat. Ráadásul a székhelyen kell őrizni a cég bizonyos iratait. A cég levelei, küldeményei a székhelyre érkeznek, valamint a hivatalos szervek is itt kereshetik meg a céget ellenőrzés szempontjából.

Székhelycím bejegyzéshez szükséges helyiséget a Cégotthon Székhelyszolgáltató Budapesten 15, vidéken pedig már 9 helyen tud biztosítani. A cég meglétének egyik bizonyítéka a kihelyezett székhely cégtábla. Cégünk elkészíti és jól látható felületre elhelyezi a cégtábláját az irodánk homlokzatán Budapesten vagy vidéken, attól függően, hogy székhelyét Ön hova szeretné.

Mi történik egy székhely irodában?

Mi történik egy székhely irodában?

A székhely címre levelek és küldemények érkeznek. Hivatalos szervektől többnyire ajánlott és tértivevényes küldemények, amelyek átvétele jogosultsághoz kötött.

A Cégotthon Székhelyszolgáltató megfelelő megállapodás kitöltése útján jogosult átvenni az Ön hivatalos leveleit. Az átvett levelek, küldemények érkezéséről tájékoztatjuk Önt e-mailben és telefonon is.

A székhelyszolgálat szerves része az ÜGYFÉLSZOLGÁLAT. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől-péntekig munkaidőben képviseljük Önt hivatalos szervek előtt Budapesten vagy vidéken, székhelyszolgáltatás irodánkban. Elutazik? Fontos levele érkezett? Nincs ideje átvenni küldeményeit? SCANNELVE az Ön megbízása alapján eljuttatjuk a megjelölt anyagokat a megadott e-mail címre, telefonszámra. Ha székhelyszolgáltatást másik városban lévő irodánkban vesz igénybe, mint ahol lakik, lehetőséget biztosítunk, hogy vállalkozásának hivatalos leveleit az Önhöz legközelebb lévő irodánkban, a szerződéskötés helyén vehesse át. A székhelyszolgáltatás az Ön teljes kényelmét szolgálja, időt és pénzt takarít meg cége számára!

Székhelyszolgáltatás Európa más országaiban, városaiban, nem csak Budapesten

Székhelyszolgáltatás az EU országaiban

A székhelyszolgálat Magyarországon és Európa más országaiban is jól működik. Például az Egyesült Királyságban a törvény nyilvántartásba vételi kötelezettséget ír elő, valamint Európai Uniós szintű szabályozás is érvényben van, miszerint a székhelyszolgáltató társaságnak ügyfél-átvilágítási kötelezettségnek is eleget kell tennie.
Magyarországon csak 2020 eleje óta van érvényben a fent említett pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló szabályzat, miszerint a Budapesten vagy vidéken lévő székhelyszolgáltatók kötelesek ügyfeleik átvilágítására.